מה הסיפור שלנו

נבחרות" הינה תנועה חברתית פמיניסטית של נשים חרדיות הפועלת למען ייצוג, שוויון וקול. התנועה החלה את דרכה ב-2012 כתנועת מחאה בשם "לא נבחרות, לא בוחרות" של נשים שרצו לשפר את מצבן ומעמדן בחברה החרדית וכדי לבלום את תהליכי ההקצנה ביחס לנשים, לעורר מודעות לסוגיות נפיצות השרויות בטאבו חברתי קהילתי ולייצר עתודת מנהיגות חרדיות, עם חזון ואומץ לפעול ולתקן.

נבחרות פועלת בשני ערוצי השפעה מרכזיים. בערוץ חיצוני של חקיקה ומשפט ובדרישה לשנות את המצב בו מפלגות משפיעות בכנסת וברשויות המקומיות מוכרזות כמפלגות לגברים בלבד, מצב היוצר פגיעה ממשית בנשים בישראל בכלל ובנשים חרדיות בפרט. כמו כן  בערוץ פנים קהילתי של הגברת תודעה לזכויות הנשים החרדיות, לזכותן לייצוג במוקדי קבלת ההחלטות, לשוויון ולהכרה בפני החוק ולמתן לגיטימציה לקולן הייחודי ולהשפעתו במרחב הישראלי.

מוזמנים לקרוא על הדרך שעשינו מדף מחאה בפייסבוק, לתנועה שמובילה שינוי מהפכני.

לקריאה נוספת בויקיפדיה

  • תחילת ימיה של המחאה- 2012
  • קמפיין תקשורתי ועניין ציבורי, 2012-13

    המחאה זוכה לחשיפה ולהתעניינות תקשורתית, כיוון שמדובר בפעם הראשונה בה נשמע קול ברור מכיוונן של נשים חרדיות ומחאה על השתקתן במרחבים הפוליטיים ציבוריים. החשיפה התקשורתית גורמת לנשים חרדיות נוספות לגלות התעניינות ביוזמה החדשה, אך עדיין קיים קושי רב להיחשף ולעמוד מול הדרישה בזהות מלאה.

    לקריאה נוספת…

  • קבוצת פעולה בנושא מעמדן של נשים חרדיות, 2013

    קצת לאחר הבחירות לכנסת ה-19 קמה התארגנות שטח ראשונה של נשים חרדיות. הפרוייקט נקרא "מעורבות" והוא משמש כפלטפורמה לדיונים ולפעולות בנושאים שונים הקשורים למעמד האישה החרדית. את הפרוייקט ייסדו אסתי שושן ורחלי איבנבוים, הן מגייסות גרעין ראשוני של נשים פעילות ציבור. המפגשים והפעולות הראשונות נעשו בחשאיות גמורה.

    לקריאה נוספת…

  • גל של חרדיות המנסות להתמודד לרשויות המקומיות, 2013

    לקראת סוף 2013 מתחיל גל ראשון של נסיונות להתמודדות בבחירות לרשויות המקומיות. נשים חרדיות ממקומות שונים בארץ מודיעות על ריצתן למועצות הערים. מלבד רשימת "עיר ואם" באלעד בראשות מיכל צ'רנוביצקי שרצה עד הסוף, כל המועמדות פורשות בעקבות איומים.

    לקריאה נוספת…

  • ייזום דיונים בכנסת בנושאי בריאות, תעסוקה והשכלה, 2014

    קבוצת הפעילות יוזמות דיונים בוועדה למעמד האישה. לראשונה מתנהלים בוועדה זו דיונים הנוגעים לרווחתן של נשים חרדיות. נחשפים נתונים לא פשוטים על מצב הבריאות, על רמות השכר בשוק התעסוקה ועל חסמי ההשכלה. חברי הכנסת החרדים שהוזמנו לדיונים, לא הגיעו.

    לקריאה נוספת…

  • הקמת קבוצות דיון וירטואליות , 2014

    כדי לעבות את השיח ולייצר פלטפורמות דיונים בטוחות, נפתחת קבוצה סגורה בפייסבוק לנשים חרדיות בשם "פמיניסטיות מתחת לפיאה". בקבוצה זו עולים נושאים שנחשבו עדיין בבחינת טאבו, כמו פגיעות מיניות, וזוגיות בעולם החרדי. נושאים שונים הנוגעים למעמד האישה בהלכה עולים בקבוצה זו, בשלב מסויים נפתחת קבוצה נוספת "פמיניזם חרדי" שמאפשרת גם לגברים חרדים לקחת חלק בדיונים.

    לקבוצת הפייסבוק "פמיניזם חרדי"

  • קמפיין מחאה שני בהובלת קבוצת נשים

    בשלהי 2014 הוקדמו הבחירות לכנסת ה-20. בקבוצות הדיונים עולה הצורך להעלות מחדש את קמפיין "לא נבחרות לא בוחרות". קבוצה של פעילות חרדיות נחשפת בפנים ובשם ושולחת לחברי הכנסת החרדים מכתב ובו בקשה להתחיל לפעול למען ייצוגן של נשים. נשות הקמפיין: אסתי שושן, אסתי רידר אינדורסקי, טלי פרקש, מיכל צ'רנוביצקי ורחלי איבנבוים יוצרות לנושא הד תקשורתי וציבורי. חברי הכנסת החרדים נדרשים לתשובות ומתקשים לתת סיבות לאפליה. בתקשורת החרדית הדיגיטלית וברשתות החברתיות מתעוררת סערה בעקבות הדרישה. את הקמפיין ליווה העיתונאי בן שני וצוות של התוכנית "עובדה" והתוכנית שודרה לקראת הבחירות.

    לסרט התיעודי של בן שני בתוכנית "עובדה"

  • התארגנות, מיתוג, אסטרטגיה- נבחרות 2015-16

    לאחר הבחירות לכנסת ה-20 התנועה הספונטנית הופכת לארגון ולעמותה רשומה בשם: "נבחרות" ועוברת מיתוג מחדש. בלוגו של התנועה מופיעה הגב' שרה שנירר ע"ה, מייסדת רשת החינוך החרדית "בית יעקב" שפרצה דרך עבור בנות חרדיות באירופה שלפני השואה. אסתי שושן ואסתי רידר אינדורסקי מנהלות במשותף את הארגון. בוועדת ההיגוי יושבות העיתונאית טלי פרקש ומיכל צ'רנוביצקי, יו"ר תנועת "עיר ואם" באלעד ומקימת התא החרדי במפלגת העבודה. אסטרטגיות הפעולה הן, תודעת זכויות בקרב נשים חרדיות, יצירת מנהיגות ואקטיביזם ופעולות פנים קהילתית יחד עם הפעלת מנועי לחץ בחקיקה ומשפט לשינוי המצב.

    לקריאה נוספת…

  • פעילות תקשורתית וקהילתית להעלאת מודעות

    הזרוע הראשונה של הפעילות ב"נבחרות" היא פעילות פנים קהילתית להעלאת מודעות לזכויות נשים ולהשפעת חוסר הייצוג בפוליטיקה על מצבן. נבחרות מקיימת כנסים, מפיצה מוצרים עם מסרים של מנהיגות נשית דתית ויוצרת תוכניות מנהיגות ליצירת שדרת מנהיגות צעירה של נשים חרדיות שתפעלנה למען נשים חרדיות ונשים בישראל בכלל.

    לקריאה נוספת...

  • פעילות מול גורמי חוק ומשפט, לשינוי אקטיבי של המצב

    נבחרות מאמינה כי קיימת אחריות על מוסדות המדינה לפעול למען שינוי המצב בו מפלגות משפיעות בישראל הן מועדון סגור לגברים בלבד. נבחרות פועלת וכותבת ניירות עמדה לבג"צ, לאו"ם, למשרדי ממשלה ולכנסת ,מקיימת שולחנות עגולים של אנשי אקדמיה ומשפט ונפגשת עם חברות כנסת בכדי לקדם את הנושא בחקיקה.

    לקריאה נוספת…

  • חזון נבחרות-שיפור מעמדן של נשים חרדיות וטיפוח מנהיגות ואקטיביזם

    החזון של תנועת "נבחרות" הוא הצבת נשים חרדיות במוקדי קבלת ההחלטות ובפוליטיקה, כשהמטרה המרכזית היא שיפור מעמדן, תנאי חייהן ורווחתן, באמצעות תודעת זכויות, טיפוח מנהיגות ואחריות חברתית, וחקיקה לשינוי מדיניות.

Load More
זה הסיפור שלנו